Biografie

Cornelis Willem Gordon Heuckeroth werd geboren op 6 juli 1968 als laatste uit een gezin met 8 kinderen (Marja, Lydia, Tineke, Monique, Joke, Martin en Johnny). Hij groeit op in Amsterdam-Noord. Gordon doet een opleiding voor kok/kelner en daarnaast staat hij vaak bij zijn ouders op de markt bij de verkoop van kinderkleding. Hij heeft tevens voor een korte periode de etalages verzorgd voor de Bijenkorf. Gordon zingt regelmatig onder de douche, waarop zijn moeder hem een keer vertelt dat hij prachtig kan zingen. Als hij op de trouwerij van zijn zus 'Copacabana' vertolkt, is ook zijn familie hiervan overtuigd.

In 1991 deed Gordon mee aan het Nationaal Songfestival en eindigde op de 9e plaats. Tegen alle verwachting in werd hem achteraf gevraagd een plaat op te nemen. Dit werd het nummer 'Kon Ik Maar Even Bij Je Zijn', welke voor het eerst werd gedraaid in het radioprogramma van Frits Spits. Deze plaat bleef wekenlang op nummer 1 staan en hiermee brak Gordon definitief door. Naast deze hit volgden nog meer grote hits, waaronder 'Blijf Je Vannacht Bij Mij' en 'Ik Hou Van Jou'. Als bekroning ontvangt Gordon in 1992 een zilveren harp.

Voor het album 'Now is the Time' reist hij af naar Los Angeles, waar hij met het gospelkoor van Mariah Carey een Engelstalig album opneemt. Het nummer 'Miracle' wordt de titelsong van het succesvolle Duitse tv-programma Traumhochzeit.

Gordon liet zich ook zien op de tv. Hij kwam met een humoristisch tv-programma: Read My Lips. Naast dit programma volgden nog meer programma's van Gordon: Gordon Doorgedraaid, daarna volgde Gordon's Lifestyle en toen kwam ook Gordon's Late Nicht Show nog op de buis.

Maar niet alleen op tv liet Gordon van zich horen. Na een maandje invallen voor Edwin Evers op Radio 538 kreeg Gordon daar zijn eigen weekendshow. Elk weekend was Gordon daar van 12:00 tot 15:00 uur te horen. Later besloot hij over te stappen naar Noordzee FM. Hier heeft hij elke werkdag ook zijn eigen show, elke ochtend van 06:00 tot 10:00 uur kun je hier wakker worden met 'Goedemorgen Gordon'.

Na een succesvol concert in de RAI in 1994 en een groot concert in Ahoy' in 1996 , vierde Gordon op 28 januari 2002 zijn 10-jarig jubileum in Carré. Dit werd een spetterend feest. Omdat er veel animo voor was, herhaalde Gordon het feest op 12 en 13 april van dat jaar. Ook stond Gordon op 5 en 6 april 2003 te stralen in (wederom) Ahoy'. Er kwam tevens een uitzending van die concerten op tv. Ook zou er een DVD komen, helaas is dit niet doorgegaan. Verder heeft Gordon meegedaan aan de voorrondes van het Nationaal Songfestival met het nummer 'I'll be your voice'. Gordon werd niet alleen door de jury als beste gezien maar ook door de kijkers thuis. Helaas mocht het bij de finale van het Nationaal Songfestival niet baten en kwam hij op de 2de plaats. Het nummer 'I'll be your voice' is wel op cd-single verschenen.

Ondertussen is Gordon erg met zijn gewicht bezig. Omdat hij enorm is afgevallen doordat hij via een speciaal dieet leeft, besluit hij de betreffende recepten te bundelen en uit te brengen in een kookboek. Gordon brengt in 1997 twee kookboeken uit: 'Morgen begin ik'.

Het werd een beetje stiller rondom de zangcarriere van Gordon, totdat hij samen met de Nederlandse R&B-groep Re-Play (Mark, Sam, Alwin, Henk) een album ging opnemen. Het nummer 'Never Nooit Meer' scoorde hoog en ook de nummers 'Weet Dat Ik Van Je Hou' en 'Zolang' kwamen hoog in de hitlijsten te staan. Geen wonder dat de cd, met de toepasselijke naam 'Gordon & Re-Play', goed ontvangen werd! Naast de cd kwam ook de single 'Ligt Het Nou Aan Mij uit'. Deze single was ook afkomstig van de cd. Naast alle succes was dat nog niet alles voor dit vijftal. Gordon en Re-Play hebben namelijk bewezen dat ze definitief een plek hebben veroverd in de R&B-scene: op 19 april 2003 hebben ze de TMF-Award gewonnen voor categorie Beste act R&B Nationaal.

Naast zingen, presenteren en radio-dj zijn kreeg Gordon in 2003 een eigen column in het blad Squeeze, wat hij opende met een fotoreportage van hemzelf. In het blad laat Gordon elke maand zijn mening horen.

Gordon kwam ook met een nieuwe single: '100% Verliefd'. Deze single heeft Gordon opgenomen met de jongens van Romeo. Het was een voorproefje op de nieuwe cd die later uitkwam. Op de nieuwe cd, genaamd 'Gordon & Friends', zingt hij onder andere samen met Marlayne, Re-Play, Sat-R-Day en Edsilia Rombley.

Op 13 en 14 mei 2005 staat Gordon met Rene Froger en Gerard Joling in een uitverkochte Arena om totaal maarliefst 24.000 bezoekers en fans een spectaculaire avond te bezorgen. Naam van dit concert is 'Toppers in Concert', de voorbereidingen ervan waren zes weken lang te volgen op RTL4 in het programma 'Over de Top'.
 
Wist je dat...

Gordon 23 kilo is afgevallen?

Gordon dit jaar met Toppers in Concert maarliefst zesmaal de ArenA vol heeft gekregen?

Gordon weer regelmatig optredens in het land geeft?

Gordon alweer meer dan 15 jaar in het vak zit?

Gordon een eigen wekelijkse column in een grote krant heeft gehad?

Gordon een tweede huis in Zuid-Afrika bezit?

Gordon druk bezig is met het halen van zijn vliegbrevet?

Gordon zijn eigen kleding-, schoenen- en sieradenlijn heeft?